Ondernemers ontmoeten in Gent

Ondernemers ontmoeten in Gent

Ondernemer zijn is geen makkelijke zaak. Niet enkel moet je een goed idee hebben. Niet enkel moet je een goed product hebben. Niet enkel moet je weten hoe te verkopen. Niet enkel moet je weten hoe om te gaan met klanten. Niet enkel moet je je financiën kunnen bijhouden. Niet enkel moet je er veel tijd in steken.  Niet enkel moet je slechte periodes kunnen doorstaan. Niet enkel moet je in staat zijn om grondige, doordachte beslissingen te nemen. Niet enkel moet je faalangst overwinnen. Je moet ook nog eens je vrienden, familie en de hele wereld ervan overtuigen dat je écht niet gek bent, en dat ondernemen een goede stap is voor jou.

En daarom zijn wij hier, die andere ondernemers in jouw buurt. Want ook wij zitten met de problemen waar jij mee zit. Ook wij weten wat het is om soms al eens te falen (en hieruit te leren!).  En ook wij horen en delen graag alle successen. Wie kan je beter verstaan dan iemand die dezelfde problemen en successen meemaakt?

Waar kan ik Gentse ondernemers ontmoeten?

Er zijn een aantal verschillende ontmoetingsplaatsen.

  • Patrick Foley’s Irish Pub ; Elke laatste dinsdag van de maand (buiten de maanden juli & augustus) kan je hier een hoop entrepreneurs terugvinden die elkaar ontmoeten & zichzelf Entrepreneurs Anonymous noemen. Ze spreken over de stand van zaken, leren van elkaar en durven al eens een guinness of twee achterover te kappen in de tussentijd. Je hebt een idee maar je weet niet wat ermee gedaan? Dit is dé perfecte plaats om het eens te pitchen bij anderen. Vaak met gastsprekers & Jenny Bjorklof als dirigente! Wil je weten wie er volgende maand komt spreken? Bezoek hun meetup-pagina!
  • Ghentrepreneur. Vooral gericht op de ondernemende studenten onder ons, maar dat wil niet zegger dat je er als ‘gewone’ ondernemer niet meer welkom bent. Student ghentrepreneur organiseert het gehele jaar leuke activiteiten voor zijn leden om kennis te maken met het ondernemersleven, elkaar beter te leren, ideeën uit te wisselen en is ook mede verantwoordelijk voor Dé Gentse Studentondernemer-wedstrijd.
  • VOKA; Ook id Voka-box in Gent kan u soms terecht voor evenementen met andere ondernemers. Sommige van deze evenementen zijn gratis, anderen minder (veeeel minder gratis). Maar wanneer ze een gratis evenement houden, is het dan wel de moeite! Aangeraden dus om hun site om de zoveel tijd eens te bekijken om er zeker van te zijn dat je geen event mist!

 

Waar nog?

Hiernaast heb je ook natuurlijk ook nog verschillende eenmalige & wederkerende events die plaatsvinden, ook buiten Gent (zoals de Fuck up nights in Brussel, echte aanrader!)

Je kan altijd eens een kijkje nemen op pagina’s zoals Gratis in Gent , en de equivalenten hiervan zoals Gratis in Brussel , Gratis in Antwerpen,… Of je kan kijken op Meetup.com, Facebook doorzoeken naar events, of ons contacteren indien je een leuk idee hebt voor een evenement tussen ondernemers!

Zoals je ziet, ondernemers ontmoeten in Gent is niet zo moeilijk als je misschien zou verwachten! Heb ik iets of iemand over het hoofd gezien? Laat het mij gerust weten!

About Kristof Vanmunster

Kristof is de co-founder van Incendiary, online marketeer & SEO / SEA expert. Vraag hem alles over Google analytics, Mailchimp, Google AdWords,... Linkedin: Kristof Vanmunster

Leave a Reply