Digitale week 2016 – win een Oculus rift bril!

Digitale week 2016 – win een Oculus rift bril!

De digitale week is hier, win jij een Oculus rift VR bril?

Van 8 tot en met 16 Oktober loopt de digitale week in heel Vlaanderen & Brussel op volle toeren. De digitale week is een 11-jaar oud concept dat ondertussen wordt mogelijk gemaakt door de gecombineerde krachten van Cultuurconnect, LINC vzw & Mediawijs. Tijdens deze week zijn er verschillende keicoole, en wat minder coole, multimedia activiteiten, voor ‘newbs’ & ‘pro’s’ voorzien. Met, vaak, gratis toegang willen zij het algemene publiek de mogelijkheid geven om kennis te maken met de laatste digitale wonderen die de wereld te bieden heeft.

digitale week

Voor de kick-off moet je in ons prachtige Gent zijn, want daar wordt je op zaterdag 8 oktober, vanaf 13.30u in de Handelsbeurs, getrakteerd! Niet met drank deze keer, maar wel met innovatieve ideeën. Virtual reality, drones, het is ons allemaal niet nieuw, maar nu kan je er zowaar eens gratis mee spelen! Hier vind je een uitgebreider programma van wat er op die digitale doebeurs allemaal te beleven valt terug.

En wil je kans maken op een Virtual Reality bril of Huuaaway (of hoe je het ook uitspreekt) smartwatch, dan ben je met http://www.maakjedroom.be/, aan het juiste adres. Stuur hen jouw digitale droom door (alles kan & alles mag volgens hen, dus doe keer zot!) en luister op 14 oktober voor één keer naar MNM om te weten te komen of jij de winnaar bent. Op moment van schrijven heb je maar ongeveer 2300 favorites nodig om publieksfavoriet te worden. Piece of cake voor een echte diginaut zoals jezelf, lijkt mij!

 

Whatsappelen?

E-inclusie, dat is de boodschap van de digitale doebeurs en de digitale week. We herkennen het te vaak, ons bomma die niet weet wat e-mail is, of de oudere nonkel die graag wil whatsappelen. Spraakgebreken terzijde, willen de verschillende organisaties met de digitale week erop wijzen dat er een serieuze kloof dreigt in onze maatschappij, die dringend overbrugt moet worden. Technologie komt steeds sneller, en wanneer sommigen nog maar leren met e-mail werken, kan het moeilijk zijn om het bos nog door te bomen te zien. Daarom wordt er tijdens deze week extra hard ingezet op het aanleren van digitale skills. Korte, handige & ludieke workshops worden ingevoerd om kennis te maken met het allernieuwste. Daarnaast worden ook vastere waarden zoals Skype, whatsapp (en zelfs programmeren!) op eenvoudige manieren uitgelegd.
In Gent kan je daar het hele jaar door voor terecht bij Digitaal.Talent@Gent, waarmee de Stad kiest voor digitale inclusie.

UGenters

Tijdens deze digitale week krijgen de studenten communicatiewetenschappen aan de Ugent natuurlijk ook een hele resem activiteiten voorgeschoteld. Ook jij kan naar enkele van deze lezingen gaan! Zo komen Bits of love vertellen over datavisualisatie; komt Joost verhoeven vanuit Amsterdam om te spreken over sociale media, komt Jeroen Lemaire van In the Pocket  praten over Entrepreneurship,… Al deze lezingen zijn gratis bij te wonen! Het enige dat jij moet doen is via de link hieronder kiezen wat jou het meeste interesseert en je inschrijven.

http://www.ugent.be/ps/communicatiewetenschappen/nl/actueel/agenda/media-innovatieweek

Voor degenen onder jullie die er niet bij kunnen zijn op de digitale doebeurs deze zaterdag, No worries. Incendiary is vollenbak aanwezig & zal volgende week de hoogtepunten beschrijven, vanuit ons eigen standpunt dan toch!

Voor meer info rond de digitale week kan je terecht op hun site.

About Kristof Vanmunster

Kristof is de co-founder van Incendiary, online marketeer & SEO / SEA expert. Vraag hem alles over Google analytics, Mailchimp, Google AdWords,... Linkedin: Kristof Vanmunster

Leave a Reply