Frederik solliciteert bij Bothrs

Hoofdstuk 1: Voorstelling personage

Over mezelf

Wat Bothrs voor staat en doet heeft me altijd al aangesproken. Bedrijven helpen met het bedenken, ontwerpen en bouwen van digitale ervaringen.

Na mijn studies, ben ik opgemerkt door mijn steeds groeiende passie voor serious games en gamification en aan de slag gegaan bij iDROPS, een vzw die zich inzet rond sociale innovatie. Eerst als freelance Game Designer, daarna als project manager met focus op alles aangaande externe communicatie van de vzw en allerhande projecten rond interactieve media, gaande van Interfactuals tot Serious Gaming.

Tijdens mijn periode bij iDROPS heb ik samen met een oud medestudent in bijberoep Incendiary.be uit de grond gestampt 🔥. Incendiary levert online communicatie en helpt bij het ontwikkelen van communicatie- en businessstrategieën voor KMO’s en vzw’s. Om meer tijd aan Incendiary te kunnen besteden, mijn netwerk uit te breiden en ervaring op te doen als projectcoördinator, ben ik daarna aan de slag gegaan bij Netwerk Meetjesland vzw.

Bij Businesslab heb ik me verder verdiept in alles aangaande marketing voor kleine ondernemingen. Zo heb ik verschillende klanten zelf aangetrokken, was ik de single point of communication en werkte ik daarnaast de implementatie van al het marketingtechnische zelf uit. Ik heb  dus alle ervaring en vaardigheden als marketeer, maar er mistte voor mij persoonlijk iets.

Toen ik jullie advertentie tegenkwam wist ik dat ik eindelijk klaar was voor de volgende stap. Alles wat ik hiervoor gedaan heb was om uiteindelijk te doen wat jullie met Bothrs doen.

Bedrijven helpen met het bedenken, ontwerpen en bouwen van digitale ervaringen bedoeld om mensen vooruit te helpen en organisaties/bedrijven te helpen groeien zij het intern of extern.

Online communicatie & businessanalyse
2015 – … Incendiary (Co-founder)

Marketing assistent
2018- …  Businesslab

Projectcoördinator
2016- 2018 Netwerk Meetjesland

Instructional engineer E-learning
2012-08 UnI-learning, Industrielaan 74, Wondelgem

Freelance Game designer
2013 iDROPS – Project ‘kidslab’.

Project manager/ Algemene IT/ Facilitator evenementen
2014- 2016 iDROPS

Latijn-Wetenschappen
2003 – 2009   Sint-Laurensinstituut, Patronagestraat 51, 9060 Zelzate

Communicatiewetenschappen
Master Nieuwe Media en Maatschappij
2009 – 2014    Universiteit Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 33

Hoofdstuk 2: Missie Bothrs

Wat heb ik Bothrs te bieden?

Door vorige werkervaringen en het steeds bijschaven van mijn interesses heb ik een hele reeks aan talenten ontwikkeld.

  1. Als student ben ik aan de slag gegaan bij UnI-Learning. Hier heb ik een eerste professionele E-Learning en Serious Gaming ervaring opgedaan, geleerd om met Captivate te werken en veel opgestoken van de pedagogen die eveneens op het creatieve eiland werkten.
  1. In mijn tijd bij iDROPS en Netwerk Meetjesland vzw heb ik geleerd subsidies te schrijven, een project vanaf het begin te managen en brainstorms en andere events op te zetten en te begeleiden. Hierbij heb ik voeling en kennis vergaard over de brede cultuursector.
  2. Door het opstarten van Incendiary heb ik geleerd feeling te krijgen met de duidelijke en minder duidelijke wensen van de klant. Gaandeweg heb ik onder de knie gekregen hoe ik in de diepte kan gaan bij een klant terwijl ik hem/haar verder blijf motiveren in zijn/haar project.
  3. Bij Businesslab heb ik alles geleerd over strategisch opstellen en technisch implementeren van  vergevorderde marketing bij kleine ondernemingen. Gaande van het dagelijks gebruik van Adobe Suite, e-mailfunnels, Google- en Facebook-advertenties tot het opzetten van webinars. Hier heb ik ook dagelijkse ervaring met scrum en scrum-ondersteunende platformen opgedaan zoals Trello en Asana.

Ervaring met Trello en Asana voor het opmaken en opvolgen van projecten. Daarnaast een diepe praktische kennis van Facebook Business Manager, Google ads, Google Tag manager, Search console, Proto.io en meer…

Ervaring in het editen van films voor projectgerelateerde doeleinden. Ik kan goed overweg met allerhande editingsoftware van Adobe Premiere tot Videoscribe.  Mijn ervaring is vooral gericht op  instructionele en marketingdoeleinden.
Voorbeeld

Ervaring in aanmaken van WordPress-sites vanaf nul. Dus eigen domeinnaam aankopen, opladen en in orde stellen van de software op de server en aanpassingen in html, css , javascript en php van thema’s en plugins. Zie ook portfolio.

Bij U&I learning, heb ik professionele ervaring opgedaan met Captivate. Tijdens mijn master heb ik eveneens gebruik gemaakt van Captivate om  het eindverslag  van een opdracht rond jongeren en privacy in een interactieve presentatiemodule om te zetten. De opdrachtgever, Belgacom, was blij verrast.

Het mee organiseren en begeleiden van Gamemakerkampen voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. Waaronder een speciale sessie voor kinderen met een gehoor- en/of concentratiestoornis (ADHD).

Hoofdstuk 3: Speciale vaardigheden

Google SEM-certificaat behaald
Ervaring met Adwords en Google Analytics

Rijbewijs B en A – houder
In het bezit van een eigen voertuig (motor). 

Diploma bedrijfsbeheer behaald

Nederlands

Engels

Frans

Latijn

HTML

CSS

Javascript

PHP

Epiloog: Tijd om even te bedenken