Hoeveel kost een website

Hoeveel kost een website?

Schrik dat de offerte die je voor je website gekregen hebt veel te hoog (of te laag!) ligt? Of wil je de markt opgaan maar heb je geen flauw idee hoeveel een website kost en waar je je aan kan verwachten?

Geen paniek

Vul het 5min. durende formulier hieronder in, en ik laat het je weten.

Wil je graag weten waarom ik dat kan zeggen? Lees dan nog wat verder.Bereken de kost van mijn website

Waarom doe ik dit?

Waarom doe ik dit? Gratis dan nog? Simpel, na meer dan vier jaar te netwerken op allerlei eventen met kleine en middelgrote ondernemers ben ik het beu om horrorverhalen te horen. Ik merk vaak dat mensen niet genoeg kennis hebben over de online wereld en websites en zich te snel ergens insmijten of afgezet worden door personen die hen een absurd laag bedrag aanbieden, maar waarbij de kopzorgen of extra kosten dan plots beginnen oplopen.

Daarom wil ik dus dat je dit formulier aanvult. Zodat ik je toch al wat geinformeerd bent. Ik maak ervan, een geinformeerd man is er twee waard.
En ook (laat ons eerlijk zijn), zodat ik die vreselijke verhalen minder moet horen.

Dus hop, waar wacht je op? Er zijn geen verborgen valkuilen of kosten. Je vult gewoon het formulier en je ontvangt van mij binnen de kortste keren een inschatting van hoeveel jouw website zou kosten.

Nuanceer je vraag

Wanneer je mij vraagt ‘hoeveel kost een website’, is mijn eerste repliek steeds; ‘een website kan ik je niet zeggen, jouw website daarentegen, daar kan ik meer over vertellen’.

Ok, het klinkt misschien wat onnozel, maar ‘een website’ bestaat niet echt. Net zoals bij films of series zijn er genres van websites. Je kan een website hebben voor een event, een website om producten te verkopen, een website om je portfolio voor te stellen of gewoonweg een website om jouw ideeën en gedachten over de wereld mee te geven.

Maar hoe hard ze soms ook op elkaar lijken, websites zijn allemaal uniek. Jouw idee, jouw visie, jouw verlangens zijn uniek. Het spreekt voor zich dat je website die (als hij enigzins goed gedaan is) jouw online spreekbuis naar je bezoekers is, deze unieke visie en ideeën reflecteert.

Vergeet dus: ‘hoeveel kost een website?’ en vraag ‘hoeveel kost mijn website?’

De standaard antwoorden die wij, als webdevelopers, in ons hoofd geramd hebben en ondertussen voor niemand meer écht grappig zijn, verdwijnen dan.
Met deze vraag ga je een écht interessante interactie krijgen. Want om op die vraag een antwoord te geven, moeten we in conversatie gaan.

Ok,” zeg jij dan, “maar al die info geven is niet zo simpel in 2 of drie zinnen“.

Mede daarom, en aangezien een gesprek opzetten, een datum bepalen, een locatie afspreken,… tijdsintensief zijn en je vaak niet snel een antwoord krijgt, bracht ik een klein formulier tot leven.

Spoiler alert, het is niet alleszeggend! Een aanvullend gesprek zal nog steeds nodig zijn om je wensen écht op punt te kunnen stellen, maar het geeft je een concreter beeld.

Maar, in tegenstelling tot de meeste andere websites die je gewoon zeggen ’tjah, een website kan tussen de 500 & 5.000, of zelf 50.000′ euro liggen of je gewoon zeggen vanaf welk bedrag je websites bij hen kan laten maken, kan ik je, aan de hand van het formulier, een kleine range geven van hoeveel je ongeveer zou betalen voor je website.

Daarnaast geeft het je een goede kans om ook eens echt na te denken over je website. Wat wil je er eigenlijk allemaal mee bereiken?

Meer weten over mij?