Over ons

Waarom zijn we hier

Incendiary is ontstaan uit een duidelijk nood bij KMO’s en VZW’s naar betaalbare online communicatie.

Kristof en Frederik hebben beiden communicatiewetenschappen gestudeerd aan de universiteit van Gent. Kristof is aan het werk als communicatiemedewerker bij stad Gent. Frederik is gestart bij iDROPS, een vzw die zich focust op sociale innovatie. Naast communicatie focuste hij zich ook meer op interactieve innovaties, zoals gamificatie in online advertenties. 

Het werd ons beiden al snel duidelijk dat, de markt van sites en online communicatie, een echt doolhof kan zijn voor kleine bedrijven en verenigingen.

De prijzen zijn van in het begin veelal onduidelijk. Vaak wordt er na het afleveren van de site nog allerhande onverwachte extra kosten aangerekend voor de kleinste aanpassingen. De klanten worden veelal moedwillig dom gehouden om aanvullende uitgevonden kosten te kunnen aanrekenen.

Omwille van deze context gebruiken veel kleine bedrijven en verenigingen, online communicatie te weinig of inefficiënt. Dit terwijl online communicatie bedrijven en vzw’s juist eindelijk een faire kans geeft om op te boksen tegen grotere spelers.

Hoe lossen we dit op

Na verschillende opties te hebben uitgeprobeerd en vergeleken kwamen we tot de volgende conclusies:

  • Met het aanpassen van reeds bestaande veilige opensource WordPress software, kunnen we de initiële programmatiekost met 50% tot 75% doen dalen.
  • Door de klanten achteraf les te geven/informeren over het gebruik van hun site valt een groot deel van de abonnements/onderhoudskosten weg.
  • Wanneer we klanten verder helpen dan enkel het opstellen van hun site, zoals het herbekijken van hun business- en communicatieplan, dan stijgen hun slaagkansen significant en komen ze vaak terug met nieuwe projecten/ campagne ideeën.
  • We proberen telkens een stapje verder te gaan door onder andere gamificatie toe te voegen waar deze een meerwaarde kunnen betekenen voor de communicatie en het eindproduct.

4 jaar later hebben we al een hele reeks vzw’s en KMO’s kunnen verder helpen met hun online communicatiebehoeften en vele projecten zien openbloeien.

Incendiary is een efficiënte, persoonlijke KMO voor KMO’s en verenigingen. Dit is ons team, dit is ons verhaal, laat ons samen uw verhaal vertellen.

flat-design-fred-rood

Frederik Moreau

SEO, SEA expert en databasemaster

kristof

Kristof Vanmunster

WordPress specialist & communicatie consultant